Mijn favorieten

Hypotheek oversluiten

Hypotheek oversluiten

 

Wilt u lagere maandlasten of een hypotheek die beter bij u past? Dan is het mogelijk uw hypotheek over te sluiten. Of tussentijds oversluiten van uw hypotheek verstandig is, is afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden.
Bij het oversluiten van uw hypotheek krijgt u te maken met extra kosten. Denk aan taxatie- en notariskosten en de kosten van het hypotheekadvies. Wilt u uw hypotheek oversluiten tijdens de rentevaste periode, dan moet u misschien ook een boete betalen. Het beste moment om over te sluiten is aan het einde van de rentevaste periode. Dan hoeft u geen boete te betalen.


Wisselen van hypotheekvorm

Het kan zijn dat tijdens de looptijd van de hypotheek een andere aflossingsvorm beter bij u past. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.


Extra aflossen

Elk kalenderjaar kunt u extra aflossen op de hypotheek die u heeft. Per leningdeel mag u een bepaald percentage extra terugbetalen. Meestal is dit tien procent van de oorspronkelijke hoofdsom. Lost u meer af, dan kan het zijn dat u een boete moet betalen.


Einde rentevaste periode

Aan het einde van de rentevaste periode moeten er met de hypotheekverstrekker nieuwe afspraken worden gemaakt over de rente. Dat is een goed moment om uw hele hypotheek eens tegen het licht te houden. Het einde van de rentevastperiode is namelijk één van de schaarse momenten, dat u boetevrij iets kunt veranderen aan uw hypotheek. Houd wel rekening met extra kosten voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek.

Ga niet zomaar akkoord met een nieuw rentevoorstel!

Heeft u al een voorstel van uw bank ontvangen voor een nieuwe rentevaste periode? Laat u eerst goed informeren voordat u het voorstel van de geldverstrekker accepteert. Grote kans dat het voordeliger kan!

Vermeulen Makelaardij & Finance, Terneuzen, Zeeuws-Vlaanderen, Hypotheek, hypotheken, hypotheek oversluiten, extra aflossen, hoeveel kan ik lenen?